J: Valmistautuminen työhön ja eka työpäivä

Torstaina saimme nukkua pitkään eikä ollut kiire minnekään. Herättyämme vaihdoimme vaatteet ja lähdimme käymää kaupassa ostamassa aamupalaa ja muita ruokatarvikkeita. Iltapäivä meni suurimmaksi osaksi asunnolla olemiseen ja parvekkeella maisemien ihailuun. Lähdimme n. kello 17 aikoihin bussilla Vallettaan ja kävimme kahvilla kahvilassa. Tarkoituksemme oli lähteä aikaisemmin Vallettaan, koska meidän piti selvittää bussireitit uudelta asunnoltamme työpaikalle ja takaisin. Aikataulu kuitenkin venyi ja jouduimme matkustelemaan illan busseilla. Vesisadekin pääsi yllättämään eikä kukaan tietenkään ollut muistanut sateenvarjoa. 
Vaikka ilta olikin jo pitkällä ja olimme kastuneet ja kylmissään kun pääsimme kotiin, olimme nyt tietoisia millä busseilla pitää matkustaa ja kauan matkat kestävät. 

Perjantaina ensimmäinen työpäivämme alkoi kello 9. Bussien aikataulu venyi aamuruuhkien takia ja olimme vähän yli yhdeksän työpaikallamme. Aluksi meille näytettiin mihin voimme jättää takkimme ja laukkumme, sen jälkeen saimme pienen briiffauksen kuinka toimia. Kerttu meni ompelutarvike osastolle ja minä ja Nastja jäimme kangaspuolelle.
Aluksi Angela niminen työntekijä opetti meitä, kuinka siivota kangaspöydät, jonka jälkeen saimme siivota pari kangaspöytää yhdessä. Siivosimme myös kangaslaareja, jotka olivat alennuksessa. Meille selitettiin, kuinka ne olisi sotkussa päivän lopuksi, mutta asiakkaiden olisi mukavampaa katsella valikoimaa, jos ne olisi siististi taiteltu. Työpäivä meni aika nopeasti, sillä tekemistä riitti kankaiden taittelussa. Pääsimme myös hieman aikaisemmin ensimmäisen työpäivän kunniaksi.


Nyt vaan odotetaan, että saataisiin rutiini ja työt alkaisi luistamaan. Vähän on vielä jännittynyt olo, kun odottaa tulevaa, mutta ajan kanssa se varmasti katoaa. Uuden oppimista tulee olemaan, sillä emme ole hirveämmin työskennellyt kankaiden kanssa. Mutta eiköhän tämä tästä hyväksi muutu.










- Juuli

Kommentit

Suositut tekstit